Danger Men
DM bestaat uit 3 ex-Cords-leden, Maz Morsink, Marc Fabels en Yuko Murata (zie ook Willard Grant Conspiracy). Ze worden aangesterkt door Dim Velthuizen (ex-Hallo Venray) op drums. De muzikale stijl heeft raakvlakken met Beck, Mogwai, Sonic Youth e.d.
DM heeft zojuist haar debuutalbum afgerond waarvan tijdens het benefiet alvast wat cdr's beschikbaar zijn.
www.dangermen.nl
Club Diana
Een andere band van Arnoudts platenmaatschappij My First Sonny Weismuller Recordings is Club Diana. Bijnamen van de pers: 'De Nijmeegse neven van Guided By Voices', de 'Lady Di van de Nederlandse indie-scene' en 'Crosby Stills & Diana'. Komt dat zien!
www.clubdiana.com
Guinan & Gilligan Band
Arnoudt & co kwamen kwamen in de loop der tijd Mark Gilligan en gezin muzikaal en vriendschappelijk tegen. Sinds de sympathieke Deventer Ier een kwart eeuw geleden voor het eerst The Dubliners zag optreden is hij folkgek, folkmuzikant en folkimpresariaat. Zijn compaan Danny Guinan toerde in het verleden met de band Speranza door Europa, Canada en de Verenigde Staten. Vervolgens ging de Ier in Haarlem wonen en begon een solocarri¸re. Guinan laat zich niet leiden door de beperkingen van het folkgenre, en dat spreekt velen aan. Of Guinan nou op het Oerol-festival staat of in een bejaardentehuis, hij krijgt z'n publiek letterlijk op de stoelen.
www.pouchapromotions.com/html/guinan___gilligan.html
The Ex
Noise, jazz, improvisatie, punk, klassiek, pop en rock komen bij deze band samen onder ˇˇn noemer en tevens eigen genre: Ex-muziek. Hun boodschap in tekst en muziek is 'vrijheid' in de breedste zin van het woord, vrijheid om te doen wat je wil, oftewel helemaal in de lijn van Arnoudt. Ze werkten samen met iedereen van Jan Mulder tot Sonic Youth en staan internationaal bekend om de knappe combi's met folk- en wereldmuzikanten en lieden uit jazz- en impro-circuits. The Ex heeft zich altijd ingezet voor het goede doel. Na te hebben gemusiceerd ten bate van o.a. de guerilla's in El Salvador, de mijnwerkers in Engeland en de palestijnen is nu Arnoudt aan de beurt.
www.theex.nl
King Me
Deze Amsterdams/Deventer band wordt ook wel de Heintje Davids van de Nederlandse lo-fi genoemd. De bandnaam komt van een nummer van Will Oldham, naar wie ze een hang naar melancholie gemeen heeft. Ook wordt hun donkere herfstpop, die live zeer gedreven wordt gebracht, vergeleken met bands als Grandaddy en Lambchop. Arnoudt speelde met Telefunk diverse malen samen met deze band en raakte bevriend met hen. Dit benefiet is dan ook mede tot stand gekomen door zanger Michael Milo.
www.kingme.nl
Bettie Serveert
Bettie serveert het afgelopen jaar weer op haar best met de recente vijfde cd 'Log 22'. Voor wie hun successtory nog niet kent: superieure popsongs in Velvets/Neil Young-traditie zorgden ervoor dat in de VS wordt geroepen tot beste Nederlandse band aller tijden. In eigen land hebben ze - met uitzondering van een hitnotering - alles bereikt wat ook maar kon. Ze deden Amerikaanse stadionconcerten met Live en de Counting Crows en stonden op Torhout-Werchter, Roskilde en in het New Yorkse Central Park. En op deze middag serveren Peter en Carol van Bettie speciaal voor Arnoudt akoestische nummers. Uniek!
www.bettieserveert.com
The Gathering
Een van de belangrijkste Nederlandse rockbands, al moet je hen zo'n betiteling nooit in het aangezicht uitspreken. Na een doom/deathmetalperiode begon een evolutie waarvan Charles Darwin nog zou likkenbaarden; de 'efteling-metal' van toen werd een subtiele zoektocht naar sfeer, met het door de pers bedachte etiketje 'triprock'. De zoals altijd hondstrouwe aanhang bleef het volgen, van Mexico tot Israel. Hun single 'Strange machines' is inmiddels gesignaleerd bij de Arbeidsvitaminen. Arnoudt toerde met Telefunk in het voorprogramma van deze band.
www.sandandmercury.com
Willard Grant Conspiracy
Speciale gast is zanger Robert Fischer van de Amerikaanse 'country noir'-gezelschap Willard Grant Conspiracy. Door een gulle gift van het Nederlands Pop Instituut (NPI) wordt hij speciaal voor het Arnoudt-benefiet overgevlogen. Ze hebben elkaar leren kennen in Amerika en zagen elkaar daarna regelmatig, waaronder op het podium. De eerste Europese tournees hadden Arnoudts huis als uitvalbasis. Waarschijnlijk zal Robert begeleid worden door zijn 'Nederlandse band'.
http://wgc.hinah.com
Zolar
Arnoudt speelde in de Willard Grant Conspiracy en Telefunk met Jorrit, terwijl deze ook nog lichtman was bij Cords. Samen met drummer Marcel maakt hij grensverleggende elektronische muziek zonder de drive van de dansvloer te verliezen. Een soort Aphex Twin op de drum n' bass-toer met een Eboman-achtige hi-energy show. Ze koppelen 'echte', analoge instrumenten als saxofoons en drums aan elektronica.
www.zolar.nl
Blimey!
Net als Arnoudt met zijn Blondie-nummer leverde deze Brabantse band ook een bijdrage aan de cover-cd More Than A Woman. Eigenzinnige lo-fi met invloeden van Syd Barrett tot aan triphop, gemaakt met drums, drumcomputer, scheurende gitaren, keyboards, heldere en vervormde vocalen worden afgewisseld met stofzuigergeluiden, speelgoedfluitjes en TV-ruis; kortom, helemaal 'des Arnoudts'.
www.blimey.nl